Articole

De la minutul 28 Interviu cu Dr. Tămaş Alexandrina

Director medical

Medic specialist RMFB 

Pentru vizualizarea filmului click pe:  https://www.youtube.com/watch?v=0tyWpr6S2gs

 

 

Consultaţii de specialitate şi tratamente de recuperare medicală, medicină fizică şi balneologie la Aqua Medica

 

Consultaţii medicale, tratamente balneo- fizio-kinetoterapeutice, masaj şi wellness, pe toate le puteţi găsi într-un ambient plăcut doar la Aqua Medica de pe strada Gorunului nr 8 Satu Mare.

 

Specialiştii de la Aqua Medica vă aşteaptă de luni până vineri între orele 08:30- 20:30, iar pentru serviciile de wellness de luni până duminică între orele 10:00-19:00. Totodată Tămaş Alexandrina - medic specialist recuperare medicală, medicină fizică şi balneologie consultă pacienţii luni, joi, vineri.

Grijile  dumneavoastră au luat sfârşit, iar sutele de kilometri parcurşi doar pentru a beneficia de un tratament eficient de recuperare balneo-fizio-kinetoterapeutic se pot opri acum. O oază de relaxare vă aşteaptă pe strada Gorunului din Satu Mare unde, încă din 2013, s-a deschis Aqua Medica,în  incinta complexului Aquastar. Din acest an Aqua Medica dispune de un medic specialist în recuperare medicală, medicină fizică şi balneologie. Dr. Tămaş Alexandrina a studiat la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, a început din 2012 rezidenţiatul pe recuperare în Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, iar în prezent îşi desfăşoară activitatea în Satu Mare. "Mă declar o norocoasă întrucât am avut şansa să lucrez cu oameni profesionişti precum dr. Căprar Marius şi                   prof.univ. dr.Lazăr Liviu. Aceşti medici excepţionali m-au învăţat cum să abordez adecvat fiecare caz în parte, indiferent de gravitatea afecţiunilor. De la cazuri mai des întâlnite până la cele mai grave, le-am văzut pe toate. Pacientul reprezintă pentru mine prioritatea numărul unu şi de aceea planul de tratament pe care îl recomand este individualizat", a declarat dr. Tămaş Alexandrina- medic specialist în recuperare medicală, medicină fizică şi balneologie.

A fost atrasă la Satu Mare de echipa tânără de specialişti compusă din kinetoterapeuţi, fizioterapeuţi ,maseori precum şi asistenţi medicali, dar şi de condiţiile excepţionale pe care baza de

tratament le pune la dispoziţia pacienţilor.                                     

 Tot la Aqua Medica oferă consultaţii o dată pe săptămână şi dr. Barabasi Carmen, iar o colaborare strânsă există şi cu dr.Matiz Carmen.

 Paleta de servicii oferite de Aqua Medica este una foarte variată. Începând de la kinetoterapie în sală şi în apă, masaj (medical, limfatic, de relaxare, anticelulitic sau facial), împachetări cu nămol, fizioterapie, electroterapie, laser, ultrasunete, magnetodiaflux, Kinesio Tape ( stimulare neuromusculară), hidromasaj subacval, duş subacval în apă încălzită şi apă  termală, pe toate le găsiţi doar aici. "  Aceste servicii se pot folosi în mai multe scopuri: pentru tratarea unor afecţiuni, prevenirea afecţiunilor şi ulterior întreţinerea îndelungată a aparatului locomotor", spune dr. Tămaş Alexandrina. Pentru toate cele prezentate mai sus nu există un cost standard întrucât totul depinde de procedurile prescrise în planul de tratament individual. Ceea ce trebuie să ştiţi este că există două pachete. Primul are în componenţă 5 zile de tratament la care primiţi o zi cadou şi al doilea pachet include 8 zile de tratament la care se adaugă alte două zile gratuite. Pe toată durata tratamentului, pacienţii au dreptul să utilizeze şi piscinele din incinta Aquastar. Mai mult de atât, doar prima consuntaţie este contra cost. Cine optează pentru pachetul de opt zile plus două gratuite  mai beneficiează de alte două consultaţii fără costuri cu scopul unei monitorizări continue.

Orarul de consultaţii medicale este Luni între orele 09:00- 18:00, Joi între orele 09:00-19:00 şi Vineri de la 09:00 până la 17:00. Toţi cei interesaţi sunt rugaţi să îşi facă o programare  la numărul de telefon 0361409898- interior 105 sau 0748057781.

Mai multe informaţii puteţi găsi pe site-ul www.aquamedicasatumare.ro

Aqua Medica vă pune la dispoziţie şi o platformă pentru  programări online: www.aquastarmedica.com.

 

 

Ziua Porţilor deschise la Aqua Medica:

Aqua Medica, Centrul de recuperare medicală din incinta Complexului Aquastar din Satu Mare a sărbătorit sâmbătă, 25 octombrie, un an de la deschidere. Cu acest prilej, s-a organizat Ziua Porților Deschise.

Pe tot parcursul zilei echipa de specialiști a centrului a fost la dispoziția sătmărenilor care le-au trecut pragul, oferindu-le consultații gratuite cu terapeuți, măsurarea tensiunii arteriale, alcătuirea de programe de slăbit si analize corporale dar si tratamente gratuite Kinesio Tape, pentru primele 10 persoane care s-au înscris.

Aqua Medica  oferă sătmărenilor în baza modernă de tratament  consultații  cu medici de specialitate dar si diverse tipuri de recuperare medicală prin fizioterapie, kinetoterapie, hidroterapie, masaj, hidromasaj subacval si multe altele

Pe parcusul Zilei Porților Deschise, la bazinele cu apă termală sătmărenii au putut participa inclusiv la sesiuni de gimnastică medicală acvatică.

http://tv1satumare.ro/stiri-tv1-satu-mare-27-octombrie-2014/    min 9:25

 

 

 

 

 

 

Medici specialiști ai Spitalului de Recuperare din Băile Felix în slujba sănătății sătmărenilor la Aquapark-ul din Satu Mare

 

Mulți sătmăreni au profitat de-a lungul deceniilor de efectele benefice ale tratamentelor de balneo-fizioterapie din Băile Felix. Apa termală, un centru bine dotat cu aparatură medicală și nu în ultimul rând  specialiștii cu o vastă experiență în domeniu sunt garanția succesului terapeutic în bolile degenerative, reumatice ale aparatului locomotor.

Acuzele coloanei vertebrale și ale altor articulații , patologia neuro –musculară, se manifestă cel mai frecvent cu dureri spontane loco-regionale  și accentuate de anumite poziții și mișcări, cu parestezii (amorțeli, arsuri), consecință a inflamației și a efectului de compresie asupra nervilor.

Aceste acuze duc frecvent la limitarea sau pierderea capacității de muncă, crează o indispoziție, anxietate sau chiar depresie.

Mulți pacienți nici nu-și dau seama că ar putea scăpa de dureri sau durerile ar putea fi diminuate substanțial prin depistarea cauzelor ( ce duc la poziții vicioase și la deformații musculo-scheletale), prin schimbarea modului de viață, prin combinația tratamentelor medicamentoase cu cele de fizio- și kinetoterapie.

De acum încolo factorii benefici ale tratamentului de balneo-fizioterapie din renumita stațiune de la Băile Felix vor fi accesibile și în Satu Mare.

Doi medici primari de recuperare și fizioterapie din Satu Mare- Dr Barabasi Carmen și Dr Matiz Carmen şi Dr. Filipescu Ileana medic primar reumatolog din Cluj Napoca stau la dispoziția sătmărenilor, in cadrul noii baze de tratamente Aqua Medica din Aquapark-ul AquaStar, din noiembrie 2013, în vederea efectuării de consultații și tratamente de specialitate.

Din luna Martie alți doi specialiștii recunoscuți în domeniu, colaboratori ai Spitalului de Recuperare de la Băile Felix,   Dr. Căprar Marius și Dr Căprar Anca, medici primari în recuperare și balneo-fizioterapie vor fi prezenți și  vor efectua consultații de specialitate în Satu Mare,  în data de 15 martie 2014,  la Baza de tratamente Aqua Medica din incinta  Aquapark-ului din Satu Mare.

Baza de tratamente Aqua Medica dispune de o dotare unică din județul Satu Mare și din regiune, folosind o aparatură ultraperformantă de fizioterapie(laser, electroterapie, magnetodiaflux, ultrasunete etc.).

Munca specialiștilor din Oradea va fi întregită cu cea a echipei multidisciplinare locale – kinetoterapeuți, maseuri, fizioterapeuți  - de la Baza de tratamente Aqua Medica.

Profesionalismul și devotamentul echipei este parte a succesului terapeutic.

Medici specialiști de excepție, aparatură modernă, echipă multidisciplinară de fizio-kinetoterapie și renumita  apă termală sătmăreană – toate la dispoziția sătmărenilor, într-un singur loc, la:

Aqua Medica, din incinta Aquaparkului de pe str. Gorunului nr. 8 , Satu Mare.

Consultațiile medicale și tratamentele se efectuează prin programare prealabila-personal la sediu sau telefonic la nr. de telefon 0361-409888.

 

 

AquaMedica, un nou centru de recuperare medicală la AquaStar

  •  

    0

aquamedica7

 

 

AquaStar vine în întâmpinarea vizitatorilor cu o nouă bază de tratament, AquaMedica, centru de recuperare medicală care și-a deschis porțile în luna noiembrie.

Baza de tratament AquaMedica oferă tratamente de balneo-fizio-kinetoterapeutice și masaj, într-un ambient plăcut, vizitatorilor care solicită astfel de servicii medicale pe baza unor recomandări medicale.

Specialiștii dedicați de la AquaMedica așteaptă vizitatorii de luni până vineri între orele 10:00-18:00.

Serviciile de fizioterapie oferite sunt: galvanizare, ionizare, curenți diadinamici, curenți interferențiali, magnetodiaflux, ultrasunete, laser-terapie.

Kinetoterapia se poate efectua individual sau în grup, atât în sală, cât şi în apă, specialiști pregătind un programe de recuperare medicală bine structurate, într-un ansamblu de tehnici și metode aplicate pentru fiecare pacient în parte sau grup.

Hidromasajul are o acțiune relaxantă și reduce anxietatea provocată de solicitările cotidiene.

Hidromasajul este o formă de masaj subacval, realizându-se în bazine cu apă termală din propriile puțuri ale AquaStar.

Tot în cadrul centrului AquaMedica puteți beneficia de masaj și diverse tratamente cu nămol, care au rolul de a detoxifia organismul asigurând minerale importante pentru organismul uman.

Tratamentele balneo-fizio-kineto-terapeutice oferite de AquaMedica, sunt indicate în următoarele afecțiuni:

- reumatologice – inflamatorii (poliartrite reumatoide, spondilite anchilozante) sau degenerative/artrozice (coxartroză, gonartroză) sau abarticulare (periartride, tendinite)

- sistemului osteo-musculo-articular (cifoză, lordoză, scolioză, discopatii, hernie de disc), sechele post-traumatice (fracturi, entorse, luxații), după operații ortopedice

- neurologice (pareze, paralizii, hemiplegie, sechele după accident vascular cerebral)

-  ginecologice 

aquamedica2

Pentru a beneficia de tratamentele centrului AquaMedica este necesară recomandarea unui medicului specialist. În cazul altor servicii de masaj, sau de fizioterapie, este suficientă prezentarea recomandării date de medicul curant.    

La AquaMedica, consultaţiile medicale de specialitate sunt asigurate de Dr. Barabási Carmen şi Dr. Matiz Carmen, medici specialiști în medicină fizică şi balneologie.

Pentru informaţii privind consultaţiile şi alte servicii puteți apela la numărul de telefon 0361-409888, sau la faţa locului. De asemenea, puteți să-i contactați pe specialiștii de la AquaMedica şi pe adresa de e-mail: aquamedicasatumare@gmail.com.

Aqua Star – Imperiul Apelor este situat în Satu Mare, pe str. Gorunului nr. 8, iar pentru toate noutăţile, informațiile și tarifele accesaţi www.aquastarsatumare.ro