Despre Kinesio taping

Metoda Kinesio Taping

       

 Este o tehnică de bandajare adezivă special concepută pentru a facilita procesul de vindecare naturală a organismului, impreună cu susţinerea şi stabilizarea muşchilor şi articulaţiilor fără a limita amplitudinea de mişcare a corpului, în acelaşi timp conferind o manipulare gentilă continuă a ţesutului moale pentru a prelungi beneficiile unei terapii manuale şi după ieşirea dintr-un mediu clinic.

Cine poate  beneficia  de acest tratament?

Prin faptul că banda este  lejer de purtat pe durata a mai multor zile consecutive, metoda Kinesio Taping are succes în tratarea mai multor afecţiuni, indiferent de vârstă.

Recomandat în următoarele cazuri:

Afecţiuni reumatismale degenerative articulare: -spondilartroze, coxartroze, gonartroze, artozele mâinilor, picioarelor.

Afecţiuni ortopedice şi posttraumatice: - Luxaţii, entorse,  fracturi,  contracturi musculare, contuzii,  rupturi musculare, tulburări de statică vertebrală (scolioză,cifoză), picior plat, discopatii vertebrale.

Afecţiuni reumatismale degenerative abarticulare: - periartritele scapulohumerale, coxo-femurale,epicondilitele, calcaneitele.

Afecţiuni neurologice periferice:- nevralgii şi nevrite, dureri din diferite cauze: hernie de disc, dureri cervicale, toracale,lombare, etc.

Afecţiuni neurologice central sechelare: - hemipareze, parapareze, hemiplegii, etc.

Afecţiuni ginecologice: - dureri menstruale, mastopatie fibrochistică, dureri postnatale, etc.

Indicată  după accidente sportive.

Această metodă terapeutică oferă susţinerea musculară de care are nevoie un pacient, dar şi conferă reabilitarea funcţiei afectate.

Cum acţionează Kinesio Taping-ul?

    

      De peste 25 de ani, Kinesio Taping ( bandajarea kinesiologică) a revoluţionat performanţa sportivă, managementul durerii şi kinetoterapia. Dar abia in 2008 a devenit o adevărată senzaţie, atunci când urmărind Olimpiada de la Beijing, milioane de oameni din toată lumea se întrebau ce reprezintă acele benzi viu şi vesel colorate lipite de ex. pe umerii membrilor echipei naţionale de volley a Chinei sau în jurul genunchilor atleţilor de viteză, membri ai echipei de atletism a Statelor Unite ale Americii.

    Urmărind diferiţi receptori din sistemul somatosenzorial, banda kinesio atenuează durerea şi facilitează drenajul limfatic prin elevarea microscopică a pielii. Acest efect de ridicare a pielii formează striaţii la nivelul ţesutului cutanat şi subcutanat, astfel creând spaţii interstiţiale mai mari, permitând în acest fel un aport ridicat de oxigen şi o scădere a inflamaţiei în zona afectată.

      Bazată pe ani întregi de studii, banda kinesiologică este aplicată pe pacient în funcţie de nevoi, numai după o evaluare fizică prealabilă detaliată.