Despre Kinetoterapia

 

Aveţi o afecţiune la nivelul aparatului locomotor? Doriţi să recăştigaţi funcţiile motorii pentru a vă descurca independent zi de zi? Doriţi să vă amelioraţi durerile ce vă afectează activităţile zilnice? Doriţi să recăştigaţi sau să vă dezvoltaţi mobilitatea articulaţiilor sau forţa musculară? Doriţi un corp dezvoltat armonios?

                În cazul în care răspunsul este la cel puţin o întrebare DA, urmează  să vedem ce este kinetoterapia şi cu ce poate să vă ajute să aveţi o viaţă mai sănătoasă şi mai frumoasă prin libertatea mişcării!

Kinetoterapia înseamnă "tratament prin mişcare", termenul provine din limba greacă, din combinarea cuvântului  "kinetos"-mişcare şi  "therapie"-tratament.

Kinetoterapia  pune accent atât pe beneficiile fizice cât şi pe cele psihice, pentru o recuperare medicală completă a pacientului din punct de vedere somato funcţional, motric şi/sau de reeducare a funcţilor secundare.

Kinetoterapia este cel mai important grupaj metodologic de lucru în programele de recuperare medicală. Este o parte a medicinei de recuperare, care tratează numeroase afecţiuni prin intermediul programelor complexe de exerciţii terapeutice elaborate individual, în funcţie de afecţiune, boli secundare, vârstă şi capacităţile pacientului.

Kinetoterapia  nu este "gimnastică" şi nici "masaj", ci o terapie care are la bază mişcarea, utilizând energia mecanică în scop funcţional, şi folosind tehnici şi metode perfecţionate de-a lungul timpului.

Kinetoterapia poate să fie şi preventivă, cu scopul de a menţine starea de sănătate optimă (are efect benefic nu numai asupra sistemului osteomusculoarticular ci şi asupra organelor interne,- inclusiv digestie, asupra sistemului cardiovascular, respiratori.)

Această terapie prin mişcare se recomandă într-o gamă foarte largă de afecţiuni: reumatice, ortopedice, neurologice, ale aparatului cardiovascular, respirator, boli metabolice, maladii congenitale, etc.

Prin efectuarea gimnasticii medicale, activitatea şi voinţa pacientului este foarte importantă, deoarece numai prin activităţi sistematice şi continuă putem ajunge la rezultatele dorite.

La Aqua Medica aveţi posibilitatea de a efectua kinetoterapie atât in sală cât şi în apă şi nu este necesar să fiţi înnotători. :)

 

Doresc programare la consultaţie şi la tratament: www.aquastarmedica.com