Raspunsuri la intrebari frecvente

1. În cât timp se ameliorează durerile?

Durerile se ameliorează în funcţie de afecţiunea pe care o aveţi şi în funcţie de cât e de avansată aceasta afecţiune. De cele mai multe ori, durerile dispar complet după două săptămâni de tratament.

2. Cum se poate beneficia tratamentele?

Pentru un plan de tratament complex şi personalizat sau pentru fizioterapie primul pas este o consultaţie medicală ( cu un medic specialist de la Aqua Medica, care se efectuează pe baza de programare),  al doi-lea pas programare la tratamente.

Pentru masaj,hidromasaj, împachetare cu nămol şi kinetoterapie ca tratament trebuie să aveţi un diagnostic de la un medic specialist sau un bilet de trimitere sau o recomandare de la medicului dumneavoastră.

Pentru masaj, hidromasaj, împachetare cu nămol şi kinetoterapie efectuat cu scop preventiv, de întreţinere ( fără nici o afecţiune) trebuie să cereţi o programare de la recepţia Aqua Medica sau sunaţi  la număr tel: 0361409898- interior 105

3. Cât costă o şedinţă de tratament?

Preţul unei şedinţe de tratament variază în funcţie de procedurile terapeutice din care este alcătuită. Tratamentul poate să fie alcătuit din mai multe tipuri de terapie ( proceduri de tratament), de exemplu se efectuează două - trei   proceduri de fizioterapie combinat cu kinetoterapie sau masaj, etc., care acţionează în moduri diferite dar care au acelaşi obiectiv terapeutic.

  La Aqua Medica costuri unei proceduri de tratament variază de la 15 Ron şi 60 Ron. O şedinţă de tratament care conţine trei proceduri de fizioterapie costă doar 40 Ron în loc de 45 Ron.   Cu pachetele noastre la 5 zile de tratament + o zi gratuită sau la 8 zile de tratament + 2 zile gratuite puteţi economisi şi chiar 180 Ron- 200 Ron ( în cazul tratamentelor combinate). 

La recepţia bazei de tratament Aqua Medica puteţi cere oricând consiliere terapeutică  în legătură cu  informaţii despre tratamente şi preţuri sau despre promoţii.

4. Când voi simţi beneficiile tratamentului?

Beneficiile tratamentului se simt în general după primele şedinţe efectuate. Efectele tratamentului sunt cu adevărat vizibile după câteva zile de la terminarea tratamentului. Recomandăm odihnă în zilele în care faceţi  tratamente.

5. Cât timp se aşteaptă între proceduri?

Lucrăm pe baza unui sistem de programări, motiv pentru care mai mult de 5-10 minute nu se aşteaptă niciodată. Procedurile  sunt legate, urmează una după alta.

6. Care sunt beneficiile masajului?

- relaxează musculatura,creşte randamentul terapeutic, oferă o bine dispoziţie a persoanei;

- stimulează secreţia de lichid sinovial intraarticular;

- stimulează circulaţia sanguină;

- îmbunătăţeşte nutriţia, oxigenarea structurilor anatomice masate;

- ameliorează durerea, are efect antialgic;

- îmbunătăţeşte amplitudinea articulară şi elasticitatea structurilor moi periarticulare;

- îmbunătăţeşte metabolismul local;

- stimulează secreţia de endorfine;

- pregăteşte organismul pentru procedura de kinetoterapie prin încălzirea musculaturii şi a sistemului ligamentar.

7. Care sunt beneficiile kinetoterapiei?

Kinetoterapia este o terapie prin mişcare, este una dintre cele mai importante proceduri terapeutice folosite în recuperarea medicală.

Ajută în:

-recâştigarea amplitudinilor articulare, în ameliorarea mobilităţii articulare;

- redobândirea forţei musculare;

- îmbunătăţirea rezisteţei;

- creşterea masei musculare;

- reabilitarea neuromusculară;

- recâştigarea şi în dezvoltarea echilibrului;

- recâştigarea şi în dezvoltarea dexterităţii, prehensiunii;

- corectarea posturii, formarea unei atitudine corporală corectă, prevenirea şi combaterea poziţiilor vicioase;

- combaterea durerii;

- creşterea tonusului muscular.

8. Care sunt beneficiile fizioterapiei?

- stimulează vindecarea, regenerează, ameliorează durerea;

- stimulează secreţia de endorfine;

- stimulează sistemul nervos central;

- îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi limfatică, creşte metabolismul celular;

- relaxează sau stimulează musculatura;

9. Ce proceduri terapeutice efectuaţi?

- Cele mai importante proceduri de tratament care pot fi efectuate la noi sunt: kinetoterapia, fizioterapia, masaj, împachetare cu nămol, bandajare kinesiologică. Folosirea acestor proceduri terapeutice respectă protocoalele medicale folosite în cele mai prestigioase clinici de recuperare occidentale.

10. În ce constă o şedinţă de tratament?

 - O şedinţă completă de tratament constă în aplicarea mai multor proceduri terapeutice, în funcţie de afecţiunea de care suferiţi şi în funcţie de obiectivele terapeutice.

11. De câte şedinţe de tratament am nevoie?

Numărul de şedinţe de tratament necesare variază în funcţie de afecţiunile de care suferiţi, gradul de avansare a afecţiunii, de vârstă,  greutate, etc. În urma unui consult amânunţit, medicul împreună cu fiziokinetoterapeutul vă vor recomanda numărul de şedinţe necesar. De cele mai multe ori, sunt necesare între 12-24 şedinţe de tratament pentru o recuperare completă şi fără riscuri de recidivă.

12. Dispuneţi de locuri de parcare?

Da, dispunem de locuri de  parcare şi la solicitare ducem până la maşină şi cărucior cu rotile.

Aqua Medica are a sală de aşteptare, vestiar, un cabinet medical, o sală de kinetoterapie, patru săli de masaj, trei săli de fizioterapie, trei săli de hidromasaj, o sală pentru împachetare cu nămol.